A nemesnádudvari székhelyű Knáb-N Kft. számára nagy jelentőséggel bírnak a falusi, a családi hagyományok, illetve a helyi értékek és tradíciók megőrzése. Ezt bizonyítván megvásárolt a Kft. egy pincét, melybe életet lehelve és ezáltal bővítve a Knáb Panzió szolgáltatási körét, azt a célt tűzte ki magának, hogy élénkítse a térség borturizmusát.

A pincében kialakítottak egy 90 m² alapterületű, közel 60 fő befogadására képes borozót, melyhez tároló pince és egy téglaboltozatos bemutató pince kapcsolódik. A pince fölött pedig egy teraszt is építettek, raklapbútorokkal berendezve, ahonnan festői látványt nyújtanak a hullámzó szőlőültetvények. A beruházó környezetbarát szemléletét tükrözi, hogy a borozó tetején napelemeket helyeztek el, melyből az áramellátást tudják biztosítani.

A borozó belsőépítészeti megoldása egyszerre modern és hagyományőrző. A fa természetességét, a robosztus tartógerendák „vidékiességét” finoman kombinálják a látszóbeton nyers, korszerű megjelenésével. Télen a kandallóban pattogó tűz az otthon melegét varázsolja a helyiségbe, de aki előadást tartana a borozóban, őt segíti a motorosan leereszthető vetítővászon, és projektor, valamint a kiépített hangtechnika is.

A borozó a borkultúra és a Hajós-Bajai borvidék borainak népszerűsítését szolgálja. A Nemesnádudvari Borbarátok Egyesületének céljaival összhangban, a kínált boraikat döntően a pincesor és a település területén termelt szőlőkből állítják elő.

Remények szerint az új pince és az összefogás eredményeként, a borkóstolók, borvacsorák, bortúrákkal egybekötött rendezvények számát növelni tudjuk, hogy élettel teljen meg újra ez a több száz éves borászati múlttal rendelkező pincefalu. Várjuk szíves érdeklődésüket!

Knáb Panzió – Borozó

6345 Nemesnádudvar, Széchenyi u. 25.

Tel.: +36 79 478 466

info@knabpanzio.hu

www.knabpanzio.hu

www.facebook.com/knabp